16. Jun 2021 |

3. päev IT-arenduse praktikal – miks sa seda teed

Kuigi praktikaga kõige vahetumalt seotud ained said läbitud vahetult enne praktikat (ehk siis teadmised peaksid olema maksimaalselt värsked ja ajastus täpselt õige), siis tööülesannete ja teadmiste vahel on ikka korralik tühimik 🙂 Kogu asjale ei aita eriti kaasa, et ma olen iseloomult suur muretseja.

Miks ma seda teen

Selleks, et ma päris kurvaks ei muutuks pean endale aegajalt meelde tuletama kaht asja:

  • Ma ei tee seda raha pärast. Ma oleksin olnud nõus praktikal ka tasuta osalema ja raha tõesti ei ole minu jaoks mitte mingi motivaator. Ma olen praktikal ainult selleks, et saada neid teadmisi ja oskusi, mida ma tahan saada ja mulle tundub, et ma mulle antakse neid lahkelt 110% ja rohkemgi veel 😀
    Asjaolu, et praktika on tasustatud, pigem isegi natuke segab, kui ma mõtlen, et mu tunnil on hind (mis billitakse kellelegi ilma et ma oleks võimeline oluliselt kasulik olema) ja lisaks kulutan ma oma juhendajate töötunde. Ehk siis praktikandina ma olen päris kallis pidada. 😞
  • Ma ei pea kellelegi muljet avaldama. Ehk siis mu oskused on need mis nad on, ma ei oska paljusid asju, paljudest ma pole kunagi kuulnud ja paljusid ma pole kunagi näinud/teinud.

Kolme praktikapäeva peamine õppetund võiks olla see, et tehniliselt on protsessid palju keerukamad kui ma arvasin (kus on server, missugune on repo, kus deploy, kuidas projekti setup ja sõltuvused välja näevad jne) ja igapäevaselt kliendile lahendatavad päriselu probleemid on olemuselt oma väga keerukad.

Update 4. päeva lõpust: Edutunde tundmine on ka väga oluline. Täna sain ühe väga pisikese tüki tööle ja ma arvan, et sellised pisikesed edulood on väga olulised. Selle esimese tulekut andis küll oodata aga asi areneb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.